Nu trebuie sa fii un expert culinar pentru pregati un preparat adorat de intreaga planeta. Desigur, exista diferite tipuri de pizza, care sunt, de obicei, definite de tipul crustei. Odata ce blatul este preparat, intr-un fel sau altul, urmeaza apoi infinite posibilitati de a adauga toppinguri peste blat.
Pizza italiana, are blatul subtire. Pizza cu blatul pufos, provine din SUA. Desigur, exista numeroase alte tipuri de blat, inclusiv fara gluten, din cereale integrale sau dietetice.
Toate aceste detalii te pot speria, insa avem pentru tine o reteta de pizza pe care o poti incerca acasa fara sa dai gres.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să mănânci pizza fără să te îngrași
Intr-un castron incapator adauga 140 g faina, drojdia, sarea si zaharul. Amesteca bine apoi adauga uleiul si apa calda. Amesteca pana la omogenizare si incorporeaza treptat restul de faina. Amesteca aluatul folosind mainile, pana devine un aluat omogen, recomanda acasa.ro.
Unge un alt bol cu ulei si asaza aluatul in acesta. Unge si aluatul cu ulei si lasa-l la dospit timp de 30 de minute.
Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, framanta usor aluatul de aproximativ cinci ori.
Tapeteaza o taca cu diametrul de 30 cm cu hartie de copt si intinde aluatul in aceasta, acoperind intreaga suprafata. Aluatul se intinde usor, cu mama. Cu ajutorul unei furculite gaureste usor aluatul.
CITEȘTE ȘI: Murăturile, mai mult decât un deliciu culinar: Cum te ajută să slăbești
Adauga toppingurile dorite ci coace totul al 218oC timp de 13-15 minute.